Tuesday, September 20, 2016

Прекарах рождения си ден на път (или 16 урока за 16 години)

Типично за мен да закъснея. Този път няма да увъртам особено и да се увличам по дълги уводи, защото първо - ужасно ми се спи, второ - 22:30 е в момента на писането на поста и кой знае кога ще го публикувам. От половин час превключвам между сръбско и траш метъл и мисля само колко ми е натоварена програмата. Иначе казано - откачам. И съм на 16, десети клас, а още не мога да го осъзная или усетя. 

тук вече съм пораснала!
1. Не съжалявай за нищо.
2. Винаги ще боли, когато определен човек напусне живота ти по една или друга причина, но не на всеки е отредено да остане с теб. Не можеш да промениш нищо. В някои случаи е за добро. 
3. Чувствай всичко. Остави се на емоциите и не ги потискай, без значение дали "положителни" или "отрицателни". Тъгувай, когато си тъжна, и ликувай, когато си щастлива. Ще си благодариш.
4. Не мисли много, когато не трябва да мислиш. Излез от филма. Взéми се осъзнай малко. И за това ще си благодариш. 
5. Забрави за срама и страха. Страхът, освен като инстинкт за оцеляване, е едно от най-ненужните човешки качества и само те спира от осъществяване на мечтите ти.
6. И във връзка с предишната точка - имаш ли възможност да сториш нещо, стори го. После иначе остава само горчивия вкус на съжалението, а не удоволствието от свършената простотия (защото най-често се спираме от вършенето на пълни глупости.)
7. И-и-и-и във връзка с предишните две точки, фраза, която свих от някого - "котайбе". Иначе казано, мотото ми.
8. Напомняй на хората, че ги обичаш и цениш. Подкрепяй ги както можеш. Понякога ти забравяш да показваш обич, понякога другите забравят колко важни са за теб.
9. Въпреки всичко, все ще дойде момент, когато единственото рамо, на което ще можеш да се облегнеш, ще е твоето собствено. Научи се да се чувстваш добре и само в собствената си компания.
10. Бъди колкото се може по-мила - не знаеш кой през какво минава.
11. Прави така, че да си повода за нечия усмивка.
12. Изследвай. Пътувай. Най-доброто образование идва точно извън училището. 
13. Никога не губи надежда за нищо. Нещата намират начин да се наредят винаги. Не знам как се случва, но е факт, че се. Какво по-хубаво?
14. Грижи се за себе си - никой друг не знае как по-добре от теб самата.
15. Изричай всичко, което ти е на душата. Не чакай някакъв определен измислен момент.
16. "Животът е рокендрол, но рокендролът не е живот." - Саша 2016

ЧРД ми на патерици и до след 361 дни. Когато ще съм на 17. И ще плача жестоко.

1 comment:

  1. Their to begin with afternoon had been some a lot easier as your woman was prefer your woman witout a doubt understood some thing in relation to each college students plus their own music teacher prior to this lady launched. https://imgur.com/a/yMwJcbU https://imgur.com/a/yIgetdu https://imgur.com/a/Uz6GOeY https://imgur.com/a/8Lp3y8n https://imgur.com/a/pDy0RyB https://imgur.com/a/9cx1d5u https://imgur.com/a/RQHcPuB

    ReplyDelete