Wednesday, August 13, 2014

персеиди 2014

I DID IT!
ЗАВЪРШИХ 100 HAPPY DAYS!
всъщност не снимах последните дни, защото не можеш да снимаш абсолютно всичко - някои неща просто си остават така, за спомен. :)
нощта на 12-и срещу 13-и август беше пикът на метеорния поток персеиди. прекарах нощта в обсерваторията и беше една от най-запомнящите се вечери в годината! 
***
в 19h тръгнахме със симона. хванахме автобус и през цялото време вътре се смяхме, защото по радио nrj пускаха любимите ми песни. силно и ФАЛШИВО припявах на "захир".рафи, слави и малката симона (която се оказа, че е живяла в англия през целия си живот и слави постоянно ѝ говореше на английски) се изявяваха като първи нърдчета и аз постоянно ги дразнех. :D
запалихме си лагерен огън и уж правихме картофи на жар. само един се получи. рафаил го изяде. другите изгоряха. някой беше донесъл маршмелоус, но не успях да си намеря пръчка да си опека.

*** 
видях пет метеора, което е супер малко всъщност, но си струваше. запознах се с много хора и цяла вечер се смяхме и зяпахме небето. луната се скри зад купола на обсерваторията и не ни пречеше. светлината беше силна и все едно изобщо не е било нощ.

разказвахме вицове, дразнехме се, симона ме гушкаше през половината време :D дразнех рафаил (и му попълвах метеорната бланка), запознах се с едно момиче от езикова гимназия и обеща, че ще ме храни с моркови другия месец, ахах.
***
тръгнахме от обсерваторията в 6 сутринта. нямаше автобуси и със симона се разхождахме из силистра 
 by sluncheva


.
 by sluncheva

а вие пожелахте ли си нещо?